Body Mind Stress Release Coach Opleiding

stress coach opleiding

BMSR-Coach opleiding is een lichaamsgerichte stresscoach opleiding. BMSR staat voor Body Mind Stress Release. Het is een lichaamsgerichte opleiding volgens van de Chinese geneeskunde en filosofie. De opleiding wordt ondersteund met de westerse wetenschap op het gebied van stressmanagement en gedragsverandering.
De opleiding bestaat uit Qigong, meditatieoefeningen, ademhalingstechnieken, NLP methodes en technieken. Deze methode van coaching en training is meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld door Ron Wiggers om mensen met stress gerelateerde klachten (burn-out) curatief of preventief te helpen.

Voor wie is de BMSR-stresscoach opleiding bedoeld?
De opleiding is meer dan alleen technieken leren. Het is een opleiding die jouw als coach / therapeut / trainer leert werken vanuit je hart en met compassie. De opleiding geef je de gelegenheid je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.
De opleiding is ontwikkeld voor de iedereen die een praktijk wil starten of voor de professional die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van lichaamsgericht werken volgens de Chinese geneeskunde en filosofie, aangevuld met de westerse technieken en oefeningen op het gebied van stressmanagement.

Waarom deze BMSR-stresscoach opleiding?
Van de mensen die een huisarts bezoeken is de klacht of ziekte 75% stress gerelateerd. Dat betekent dat er heel veel te winnen is met stresspreventie. Toch gaan de meeste mensen door met een verkeerde levensstijl tot dat de klachten zo erg zijn dat ze naar de huisarts moeten omdat ze stressgerelateerde klachten hebben of burn-out zijn.

Wat doet een BMSR-stresscoach ?
Een BMSR-coach begeleidt en traint cliënten bij het herstellen van de verbinding tussen voelen en denken. De coach doet dat door middel van de Body Mind Stress Release methode waarbij Qigong en meditatie belangrijke interventies zijn. Op cognitief gebied begeleidt de stresscoach met NLP technieken en methodes de cliënt om inefficiënt gedag te herkennen en die om te buigen naar efficiënt gedrag zodat de cliënt weer de regie over zijn leven krijgt. Teven kan je na de opleiding groepen begeleiden in stress reducerende oefeningen. 

Wat maakt de BMSR-stresscoach opleiding special?
Wat de coachopleiding speciaal maakt is dat de student een gedegen basis krijgt in Qigong. Qigong is één van de krachtigste methode uit de Chinese geneeskunde om stress te verminderen en te beheersen. Qigong maakt daarom een groot deel uit van de opleiding. Naast Qigong leert de student meditaties uit de Taoïstische en Boeddhistische tradities. Uit de NLP leert de student hoe je inefficiënt gedrag kunt veranderen en je doel kunt bereiken.
De opleiding als BMSR-Coach omvat niet alleen technieken en methodes om je cliënten te helpen. In de opleiding is ook een onderdeel gereserveerd voor het ondernemerschap en praktijkvoering. Je kunt nog zoveel beroepsopleidingen hebben gevolgd en de beste zijn in je vak, maar dan ben je nog geen ondernemer. Tijdens de opleiding leer je de in en outs van praktijkvoering en het ondernemerschap